4. rész – Tartós bérlet más néven operatív lízing

Gépjármű vásárlás előtt állunk, de nincs elég pénzünk vagy csak nem akarjuk vállalkozásunk pénzügyi eszközeit lekötni? Több konstrukcióból választhatunk, hogy a gépjármű már most használatba álljon, de az árát ne kelljen azonnal kifizetni. Na de melyik konstrukció a legkedvezőbb számunkra? Milyen kondíciókkal igényelhetem? Milyen gépjármű finanszírozható? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Szolgáltatásunk legfontosabb előnyei:

A bérelt eszköz bérbeadó könyveiben kerül aktiválásra (az Operatív lízingbeadó mutatja ki mérlegében és számolja el az értékcsökkenést) Az Operatív lízing gyakorlatilag egy mérlegen kívüli finanszírozás, melynek segítségével a Lízingbevevő cég sokkal kedvezőbb mérleg adatokat és pénzügyi mutatókat tud felmutatni. Az eszköz használatából eredő haszon, a segítségével előállított termék, vagy szolgáltatás eladásából származó árbevétel viszont növeli a cég nyereségét.

Amennyiben a lízingelt gépjárművet a vállalkozás céljaira használja, úgy a bérleti díj ÁFA tartalma jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhető.

  • A bérleti díj költségként elszámolható.
  • bérelt eszköz a bérbeadó könyveiben kerül aktiválásra (az Operatív lízingbeadó mutatja ki mérlegében és számolja el az értékcsökkenést) Az Operatív lízing gyakorlatilag egy mérlegen kívüli finanszírozás, melynek segítségével a Lízingbevevő cég sokkal kedvezőbb mérleg adatokat és pénzügyi mutatókat tud felmutatni.
  • Maradványértékes konstrukcióval csökkenthető a havi törlesztő részletek mértéke.
  • Gyors és rugalmas autócsere lehetőség a futamidő végén, ugyanis az ügyfélnek nincs vásárlási kötelezettsége.

Konstrukció jellemzői:

  • Új és használt gépjármű finanszírozásához is egyaránt igénybe vehető finanszírozási forma.
  • Szolgáltatásunk egyéni és társas vállalkozó ügyfeleink számára elérhető, személygépjárművek  esetén.
  • Kizárólag abban az esetben alkalmazható, ha a gépjárműről a lízingcég felé kiállított számla teljes ÁFA-s, azaz ÁFA-mentes, valamint különbözeti ÁFA-s értékesítés esetén nem.
  • HUF alapú- egyenletes törlesztésű konstrukció.
  • A futamidő végén a lízingbevevőt vevőkijelölési jog illeti meg, így a vállalati személyautó flotta gyorsan és rugalmasan újítható meg.

Szombathelyi központi irodánkon kívül termékeink: zártvégű pénzügyi lízing megszűnő autóhitel, más néven autóvásárlási kölcsön helyett) és nyíltvégű pénzügyi lízing Vas megyében (Szombathely, Sárvár, Körmend, Szentgotthárd, Celldömölk, Kőszeg) Győr-Moson-Sopron megyében (Sopron, Győr, Mosonmagyaróvár, Kapuvár), Zala megyében (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely) Veszprém megyében (Veszprém, Pápa) is elérhetőek. A www.lizingkalkulator.hu weboldalon lévő autó hitel kalkulátorral kiszámolhatja az MKB-Euroleasing kedvező kamatozású gépjármű finanszírozási termékeit autó lízinget online is igényelhet.