GÉPJÁRMŰ HITEL, LÍZING ESETLEG TARÓS BÉRLET? – 1. rész

Gépjármű vásárlás előtt állunk, de nincs elég pénzünk vagy csak nem akarjuk vállalkozásunk pénzügyi eszközeit lekötni? Több konstrukcióból választhatunk, hogy a gépjármű már most használatba álljon, de az árát ne kelljen azonnal kifizetni. Na de melyik konstrukció a legkedvezőbb számunkra? Milyen kondíciókkal igényelhetem? Milyen gépjármű finanszírozható? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Az első részben a gépjármű hitelautó lízing és a tartós bérlet, más néven operatív lízinggel fogunk foglalkozni. Majd a következő részekben bemutatjuk bővebben a konstrukciókat, illetve az igénylés feltételeit és menetét (megpróbáljuk közérthetően 😊).

Autó hitel, másnéven autó vásárlási kölcsön: Az autó hitel, illetve autóvásárlási kölcsön és a zártvégű pénzügyi lízing közötti különbség, hogy az autó hitelnél a gépjármű tulajdon joga a gépjármű tulajdonosáé addig gépjármű lízing esetén a lízingcéget illeti (a törzskönyv a lízingcégre van kiállítva). Jogszabályi változás miatt, a termék értékesítése felfüggesztésre került. Kérjük, autóhitel kalkulátorunkon az autóhitel termék helyett a zártvégű pénzügyi lízinget szíveskedjenek választani.

Gépjármű lízing: A legelterjedtebb gépjármű finanszírozási forma. A lízingbeadó (finanszírozó) az eszközt – jelen esetben gépjárművet – számla ellenében megvásárolja a kereskedőtől (szállító), melyet a lízingbe vevő (ügyfél), a futamidő alatt, a lízingbeadó felé történő lízingdíj-fizetés ellenében üzemeltet, a szerződésben meghatározott futamidő végéig. A tulajdonjog a szerződés tartama alatt a finanszírozónál van.

Fajtái: Zártvégű pénzügyi lízingnyíltvégű pénzügyi lízing és operatív lízing más néven tartós bérlet.

Szombathelyi központi irodánkon kívül termékeink: zártvégű pénzügyi lízing megszűnő autóhitel, más néven autóvásárlási kölcsön helyett) és nyíltvégű pénzügyi lízing Vas megyében (Szombathely, Sárvár, Körmend, Szentgotthárd, Celldömölk, Kőszeg) Győr-Moson-Sopron megyében (Sopron, Győr, Mosonmagyaróvár, Kapuvár), Zala megyében (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely) Veszprém megyében (Veszprém, Pápa) is elérhetőek. A www.lizingkalkulator.hu weboldalon lévő autó hitel kalkulátorral kiszámolhatja az MKB-Euroleasing kedvező kamatozású gépjármű finanszírozási termékeit autó lízinget online is igényelhet.